Balta Pădurișu 1 – Pescuit la 30 min de București

Balta Pădurișu 1 – Pescuit la 30 min de București

Dacă ești în căutarea unei bălți în apropiere de București, te vei bucura să auzi că până la Balta Pădurișu 1 nu faci mai mult de 30 de minute din centrul capitalei – este alegerea mea principală atunci când am doar câteva ore libere la dispoziție și vreau să merg puțin la pescuit să mă relaxez. Ți-am lăsat mai jos toate detaliile de care ai nevoie, de la localizarea bălții, tarife și date de contact, dar și care a fost experiența mea cu Balta Pădurișu 1.

Cum ajungi la Balta Pădurișu 1?

Balta Pădurișu 1 se situează în satul cu același nume din comuna Frumușani, județul Călărași. Din centrul Bucureștiului sunt aproximativ 23 km, pe care îi parcurgi în 30 de minute – ieși spre Piața Sudului, apoi o iei pe Șoseaua Olteniței, traversezi Popești-Leordeni, iar după ce treci de centură mai sunt cam 9km pe DN4 și 1 km prin sat. Drumul este asfaltat până în apropierea bălții, doar ultimii 300 de metri sunt pe un drum de țară, dar pe care poți intra cu orice mașină, chiar și cu garda mai joasă (testat 🙂 ).

Balta-Padurisu-pescuit-2020-21-2

Experiența mea de pe Balta Pădurișu 1

Trebuie să vă recunosc, pe Balta Pădurișu 1 am ajuns dintr-o întâmplare. Plănuisem să mergem pe o baltă din nordul Bucureștiului, ne-am echipat, am luat provizii, ne-am urcat în mașină și am pornit spre locație. Fiind un pic mai tarziu în dimineața, am zis totuși să sunăm administrația de pe balta respectivă să întrebăm dacă mai sunt locuri disponibile – spre dezamăgirea noastră, nu mai erau. Ne-am văzut nevoiți să improvizăm, doar ne luasem o zi de concediu special pentru pescuit, aveam momeala vie cumparată, nu era de mers acasă. Am oprit într-o parcare și am început să caut în viteză o altă locație. Cu ajutorul grupurilor de pe Facebook, am găsit numărul domnului Florin, administratorul Bălții Pădurișu 1. Acesta mai avea câteva locuri disponibile. Am ajuns pe baltă în jurul orei 11 (a trebuit să traversăm Bucureștiul într-o dimineață de Vineri). Am întins 3 lansete cu monturi de caras la porumb dulce, ca nadă am folosit TTX cu căpșună aditivat cu sirop de porumb dulce. Nu cunoșteam balta, nu aveam prea multe informații despre aceasta, dar văzusem pe Facebook că se prinde pește.

Balta-Padurisu-pescuit-2020-17

Prima trăsătură – la 10 minute

Vă spun că nici nu l-am văzut, m-a atenționat colegul meu de partidă, eram cu nasul prin trusă făcând ordine prin monturi. Am luat lanseta de pe suport și l-am simțit, era agățat. Am avut plăcerea să scot din apă un caras pălmaș cum se spune. Au urmat carași unul după altul, însă după o vreme am zis să abordăm altfel partida, am schimbat monturile cu unele in-line, pentru crap, cârlige nr. 12 și pop-up de 12 mm. Din păcate, după această schimbare trăsăturile au dispărut în ciuda faptului că cei de lângă standul nostru prindeau sau aveau trăsături la intervale de 30 de min. Cred că de vină era distanța, noi aruncam din mână, în vreme ce ei plantau cu navomodelul.

Balta-Padurisu-pescuit-2020-10-2

Balta-Padurisu-pescuit-2020-4-2

Urmează în curând să postez și un video de pe Balta Pădurișu 1, însă până atunci poți să vezi ce prind alți pescari pe contul de Facebook al bălții.

Tarife

  • Pescuit Catch & Release, 12 ore – 60lei
  • Pescuit cu reținere 5kg, 12 ore – 100lei 
  • Plantatul se plătește suplimentar 20lei

Balta-Padurisu-pescuit-2020-25-2

Regulament Balta Pădurișu 1

  • În baza taxei achitate, pescarul poate veni cu un însoțitor. Însoțitorul poate pescui doar cu o undiță.
  • Pe Balta Pădurișu 1 se poate pescui cu 4 scule  – dacă vrei mai mult de 4, se plătește suplimentar o taxă de 25lei/undiță sau lansetă.
  • Cantitatea maximă de pește ce se poate reține este de 5kg la partidele de 12 ore și 10kg la cele de 24 ore (crap, cteno).  Peste această limită se plătește 20lei/kg.
  • Carasul prins nu se socotește în limita cantității prinse.
  • Exemplarele de crap sub 2kg sau peste 5kg se eliberează imediat

Contact Balta Pădurișu 1

Balta este împărțită în 2 sectoare, A (mai vechi) și B (deschis anul acesta). Noi am fost până acum doar în sectorul A, însă avem în plan să revenim și pe B.

  • Pentru informații despre zona A: Florin – 0762 203 065
  • Pentru informații despre zona B: Alexandru – 0764 944 082 

Vă recomand să sunați înainte să mergeți și să vedeți dacă sunt locuri libere, pentru că pe Balta Pădurișu 1 nu sunt foarte multe standuri amenajate (în sectorul A sunt 15, nu știu în B).

Concluzii

Am descoperit Balta Pădurișu 1 anul acesta și am fost deja de 3 ori până acum, și, chiar dacă nu am prins marea captură, pot să spun că este printre bălțile mele preferate 🙂

Balta-Padurisu-pescuit-2020-24-2

Așa cum spuneam și mai sus, noi am fost până acum doar în zona A și ne-a plăcut foarte mult – sunt foarte mulți copaci (deci și multă umbră), un foișor, un leagăn, puteți cere chiar și un grătar de la domnul Florin. Dar ce am apreciat foarte mult a fost mulțimea de coșuri de gunoi instalate pe baltă

În concluzie, vă recomand Balta Pădurișu 1 – este o baltă liniștită, foarte curată și bine întreținută, potrivită chiar și pentru o ieșire cu familia la iarbă verde, aproape de București.

Fir întins!

 

Dacă ți-a fost de ajutor articolul, dă un share, să ajungă și la alți pescari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *