Balta La Șosea – Valea Argovei

Balta La Șosea – Valea Argovei

Despre balta La Șosea-Valea Argovei am auzit, așa cum se întâmplă de obicei, atunci când ești pe baltă și nu trage peștele. “Trebuia să fi mers la Valea Argovei, e o baltă chiar lângă șosea, a fost un vecin de-al meu saptămâna trecută, n-a prins cine știe ce, dar a avut activitate” asta ne-a spus un prieten de-al tatălui meu în timp ce ne uitam lung la plute pe o baltă de lângă Țăndărei. Zis și făcut, să vă povestesc:

Cum ajungi la Balta la Șosea din Valea Argovei?

Balta La șosea este situată la jumătatea distanței dintre localitățile Lehliu-Gară și Valea Argovei, pe DJ201B. Din centrul Bucureștiului sunt aproximativ 70 km, ținând cont că poți ieși pe A2 până la Lehliu-Gară nu ar trebui să dureze mai mult de o oră drumul. Pe baltă se ajunge ușor, este la o aruncătură de baț de la drumul principal (dacă nu te-ai prins deja din nume), iar drumul pe lângă baltă este pietruit.

Experiența mea

Aventura mea pe Balta La Șosea din Valea Argovei s-a petrecut în aprilie 2019. Având la dispoziție câteva zile libere, aflându-ne în apropierea Paștelui, am profitat de ocazie și am ieșit la o partidă scurtă împreună cu tatăl meu și câțiva prieteni de-ai lui. Drumul este super bun (ai asfalt până în apropierea bălții). Noi ne-am oprit chiar pe colț, am zis să încercăm un pescuit pe lungul malului. Ne-am instalat repejor și am dat drumul pregătirilor. Am folosit momeală vie (râme și viermi), porumb dulce la conservă și am preparat o nadă simplă de tip PROMIX Amestec de nadă cu aromă de capșună, pe care am aditivat-o cu Betaină, ambele produse marca Fabrica de nadă. Am ales să pescuiesc cu o singură lansetă și o undiță – trebuie să-ți mărturisesc că sunt un fan înfocat al pescuitului clasic, cu undița. 

Primul pește de pe Balta La Șosea – Valea Argovei

La scurt timp de la lansare am avut și prima trăsătură, un caras cât se poate de vioi și sănătos, ce mi-a instalat un zambet pe față, era semnul clar că eu am spart gheața pe baltă. Atunci când mergem împreună la pescuit avem o competiție tată-fiu, la care câștigă cel ce prinde primul pește, indiferent de mărimea acestuia. (Dacă și tu ești cumva părinte și obișnuiești să mergi cu cel/cei mici la pescuit…îți spun din experiență – e bine să câștigi 🙂 ).

 

Deși afară era destul de răcoare, apa nefiind tocmai caldă, m-a surprins să văd că peștele a răspuns în acea zi mai bine la momeala vegetală decât la cea vie. Ai fi tentat să spui “vreme rece atunci clar momeala vie, proteină”. La lansetă am pescuit preponderent cu porumb dulce, Bonduelle, iar undița am ținut-o pe momeală vie, râmă neagră alternată cu viermuș. Am prins doar pește de talie mică, dar dacă ai citit povestea mea de aici, știi deja că nu urmăresc marea captură, ci pescuiesc din pură pasiune și din sete de libertate.  

 

Vremea n-a ținut cu noi

După câteva ore de la sosire, vremea a început să se răcorească bine, au apărut câțiva nori și aventura noastă părea să ia sfârșit. “A început să picure” îmi strigă tata, ar trebui să strângem…nu avem nici umbrela cu noi. Și uite-așa se încheie partida noastră, scurtă, dar cu ceva rezultate. Am prins caras, obleți, o roșioară, iar amicii tatălui meu, ce s-au așezat pe malul opus, au reuși să vadă și un crap. 

 

Date utile

 • Locație – Balta La Șosea – Valea Argovei, vezi hartă 
 • Taxă – 60 lei / 12 h se poate reține pește 5kg crap 5 kg caras.
 • Populație piscicolă – caras, crap, roșioară și oblete văzuți iar din ce spunea paznicul ar exista și ten, șalău, biban.
 • Momeli sugerate – porumb dulce, pop-up-uri, și clasicele râme și viermuși.
 • Adâncimea apei – în apropierea malului între 1 și 1,5 m iar spre mijloc între 2 și 3 m
 • Telefon administrație – 0724 777 382

Tips & Tricks

 • Nu uita să nădești constant zona pe care pescuiești pentru a menține peștele pe vad.
 • Urmărește cu atenție presiunea atmosferică, peștele mănâncă mult mai bine când aceasta este constantă.
 • Dacă nu ai rezultate într-un timp de 30-45 min, improvizează (schimbă nada, momeala, montura și în ultimă instanță locul).
 • Pe această baltă a funcționat în perioada aceea porumbul dulce și nada dulce.
 • Strângeți gunoiul după voi la plecare, plăcerea pescuitului este mai mare când peisajul este curat.

Voi ați fost pe Balta La Șosea din Valea Argovei ? Povestește-mi în comentarii experiența ta!

 

 

Dacă ți-a fost de ajutor articolul, dă un share, să ajungă și la alți pescari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *