Lansetele mele

Lansetele mele

În acest articol am să îți prezint pe rând lansetele cu care pescuiesc eu. Îți voi spune încă de pe acum că nu am un echipament numeros și că alegerile pe care le fac sunt de buget, de tip ”best buy”. Mă consider un pescar la început de drum chiar dacă am pescuit de mic copil. Pe vremea aceea se practica pescuitul la vargă, lansetele le-am descoperit mult mai târziu. Ține cont de aspectul asta și poate îmi lași câteva sugestii în rubrica de comentarii, sfaturile sunt bine-venite 😀

Lansetă crap – XTREM1 3.60M CAPERLAN

Am achiziționat această lansetă spre sfârșitul anului 2019. După mai multe căutări și review-uri vizualizate, am zis să o încerc și eu. În cele câteva partide pe care le-am avut cu această lansetă mi-am făcut o imagine despre aceasta. Am reușit să aduc la mal novaci de 6,5 kg și ciortani de 1,5 – 2 kg.  Vă pot spune cu mâna pe inimă că își merită banii. Dacă ești la început de drum, este ideală. Puterea de aruncare este suficientă pentru a lansa 80-100g la distanțe de până la 100 m, are o lungime de 3,6 m și este alcătuită din 2 tronsoane. Pentru cei 129 lei cât costă această lansetă echipată cu mulinetă, eu zic că este ideală pentru inițierea în acest sport. Dacă vrei să vezi mai multe detalii, ai link-ul produsului aici.

Lansetă Okuma G Force Feeder, Medium 3.60M

Fiind un mare împătimit al pescuitului, îmi petrec o cantitate mare de timp urmărind alți pescari. De la ei învăț trucuri noi. Așa am descoperit și pescuitul la Feeder. Am cumparat lanseta de pe site-ul celor de la marelepescar.ro . Lanseta nu vine la set cu o mulinetă, ci trebuie să o achiziționezi separat sau poate ai deja una 😀 . Eu am ales să echipez lanseta cu o mulinetă de la același producător: Okuma Carbonite XP Baitfeeder

Lansetă telescopică WindBlade 2.4M 

Nu în ultimul rând, lanseta cu care am învățat să lansez. Am două astfel de lansete, de buget, pe care le-am achiziționat la început. După cum îți poți da seama, nu prea ai ce să zici despre acest tip de lansetă. E bună pentru început, să înveți să lansezi și să nu îți pară rău dacă o strici. Totuși, vreau să știi că am reușit să scot un ciortan de 1,7 kg pe balta Dănești 7 din Călărași cu această lansetă. La fel ca feeder-ul de mai sus, lanseta nu este echipată cu mulinetă (era culmea la cei 40 lei cât costă). Eu am cumpărat două mulinete tot de buget de la târgul Fishing&Hunting Expo ce se organizează anual la ROMEXPO.

Cam atât despre lansetele pe care le dețin momentan. Aștept sugestiile tale în rubrica de comentarii de mai jos.

P.S. Am de gând să te țin la curent pe măsură ce îmi voi cumpăra și alte lansete deci să mai arunci un ochi din când în când.

 

Dacă ți-a fost de ajutor articolul, dă un share, să ajungă și la alți pescari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *